Къща за гости в село Леденик стана едно от най-търсените места за

...
Къща за гости в село Леденик стана едно от най-търсените места за
Коментари Харесай

Селска къща се оказа предплатена от над 300 души за Нова година

Къща за посетители в село Леденик стана едно от най-търсените места за посрещане на новата година. Макар че може да побере единствено 17 посетители, туристическият обект се оказа запазен за празничната нощ от над 300 души. Всички те към този момент са платили капаро. Разбират за огромния " ваучър " тъкмо когато се стягат да отпътуват. Някои от пострадалите са разкрили други 25 групи  от цяла България, които са запазили къщата за последните два дни от 2021-ва година, само че евентуално има още излъгани. 

Оплаквания валят отвред - от София, Перник, Стара Загора, Ямбол, Добрич, Димитровград, Сливен, Ловеч, Габрово, Севлиево, Петрич. За измамата с онлайн резервациите споделя Нова тв:

 

Още през есента компанията на Петър Янев взема решение да посрещнат 2022-а в село Леденик, Търновско, и плаща капаро за въпросната къща за гости  - 600 лв. за 13 души. 19-членната група на Петьо Тенев предплаща 1200 лв.. " За две празнични нощувки ни желаеха 800 капаро ", споделя и Слави Славов. 

Един от потърпевшите разбира, че нещо не е наред, когато преди отпътуването взема решение да се свърже с домакините и да попита има ли потребност компанията му, която е много огромна, да носи спомагателни чинии и принадлежности. Но на позвъняванията не дава отговор никой. Човекът открива в интернет различен номер и този път съумява да се свърже - с същинския собственик, който му споделя, че има някаква неточност и че къщата е непокътната от други посетители.

Междувременно и други опарени стартират да се оплакват в обществените мрежи.  

Оказва се, че капарираните суми са превеждани на жена, която е наела къщата от притежателя, за да я " менажира " и да докарва туристи.  " Предприемчивата " дама  събрала парите и  спряла да вдига телефона. А на собственика на къщата се наложило да изяснява на хората, че май са станали  жертви на машинация. 

" Миналата седмица започнах да получавам голям брой позвънявания от разнообразни нейни клиенти, че са си запазили къщата за Нова Година и към този момент се усъмних, че става дума за много огромна машинация. Веднага съм взел ограниченията, които съм сметнал за редно. Пуснах пост в обществените мрежи, от който много хора схванаха, че са излъгани ", твърди притежателят на къщата Георги Данаилов пред Нова тв.

Наемателката дължи пари и на самия Георги исобственика на парцела. " Започна да ме разиграва за наема, не мога да приказвам с нея. Праща ми подправени платежни нареждания, сякаш ми била пуснала парите, след това се оказва, че в банката имало някакъв проблем. Върти ни просто за парите ", оплаква се наемодателят. Той към този момент е подал сигнал в полицията и приканва всички излъгани да направят същото.

Междувременно измамницата се стреснала и почнала да възвръща парите на част от фирмите. Когато  схванала, че се подвига огромна врява във Facebook и в другите социални мрежи, тя се свързала с създателите на предизвестията и  ги помолила да спрат да се оплакват.

Хората даже не се ядосват толкоз за парите, що се касае за провалената празнична нощ.  Вече на никое място няма свободни места.

От полицията към този момент проверяват случая. Продължава и издирването на още групи, " резервирали " злощастната къща за Нова Година. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР